Az oldal automatikusan átirányít az új weboldalamra!

2009. július 9., csütörtök

Tiltott végzet 14. fejezet

14. fejezet – Átváltozás

(Kevin szemszög)

Amikor először kinyitottam a szemem, egy szoba sarkában öltem. nem nagyon volt időm körbenézni, mert azonnal odajött egy bukott és kínozni kezdett. Áram cikázott a testemben, majd újra belém szúrtak valamit, és ismét elnyelt a sötétség.
Mikor megint kinyitottam a szemem, egy ketrecben találtam magam. A szoba körülöttem üres volt, csak egy szék állt az ablak előtt. Minden erőmmel nekifeszültem a rácsoknak, de azok nem engedtek. Ez, hogy lehet? Vámpír erőm van az isten szerelmére! Mégegyszer nekifeszültem a rácsoknak, de semmi. Aztán nyílt az ajtó, és belépett rajta a Vadász.
Amint belépett vicsorogni kezdtem. Ő csak a ketrec elé állt és a gyűrűjével megkocogtatta a rácsot.
-Ebből a ketrecből sosem szabadulsz ki. Speciális fémből készíttettem.
Ez valahogy hidegen hagyott. Felőlem akármilyen fémből készülhet, engem csak egy valami érdekelt.
-Mit műveltetek Medisonnal? – sziszegtek a fogaim között.
-Óóó... hát ő sajnos gyilkosság áldozata lett. – vigyorgott a képembe a Vadász.
-Akkor rám mi szükségetek van?
-Mostmár semmijen. Csak arra az esetre kellettél, hogyha Amy nem jár sikerrel. De azt hiszem szórakozni jó leszel. Kiéheztetünk, aztán megölünk. Vagy végignézzük, ahogy megölsz egy ártatlan kislányt, és csak aztán ölünk meg. Szerinted melyik a jobb szórakozás? – elvigyorodott.
Nekem egyiket sem akartam. Ha Medison meghalt, én is minél hamarabb követni akartam.
-Ölj meg most. – néztem fel rá. Először nem értette, hogy miért ez a nagy sietség. Látszott az arcán. De aztán elvigyorodott.
-Na persze. Inkább hagylak szenvedni. Később is jó lesz követni a drága Medisonodat nem gondolod?
Lehorgasztottam a fejem és remegni kezdtem. A vámpírok nem sírhatnak, én mégis sírtam. Meghalt az egyetlen szerelmem. Akinek megígértem, hogy megvédem, és én nem védtem meg. Pedig a szavamat adtam. És ez fájt a legjobban. Úgy éreztem, hazudtam neki és ezt már nem tudom jóvá tenni. Nem vigyáztam rá eléggé.

(Medison szemszög)

-Ha lenne más választásom, akkor nem ez lenne a döntésem. De mivel nem adtatok más lehetőséget, így angyallá változom. Hozzámegyek Tristanhoz, és megmentem a szerelmemet. Ha ez a sorsom, akkor beletörődök.
Erős akartam maradni, de egy könnycsepp mégis legördült az arcomon. A királynő csak mosolygott. Ő tudta, hogy ez lesz a választásom.
-Helyesen döntöttél.
-Én nem érzem így teljes mértékben – válaszoltam egy kevés gúnnyal a hangomban.
_most még nem is. De később minden megváltozik.
-Ha már mások döntenek a sorsom felől, megismerhetném a vőlegény jelöltet?
-Te döntöttél. És igen, megismerheted.
-Akkor úgy fogalmazok, hogy nem hagytatok más választást.
-Medison, ne dobálózz a szavakkal. Inkább törődj bele.Megmented a szerelmedet és ennyi. Manapság mindenért áldozatot kell hozni. A szerelemért is. – Egy pillanatra megfagyott a levegő. A királynővel egymást néztük. De aztán folytatta.
-Nos, akkor idehívjuk Tristant.
Megint előjött a kút a semmiből. De most nem Kevin, hanem egy másik fiú volt a víz tükrében. A királynő behunyta a szemét, és a kút fölé emelte a kezét. A víz egyre zavarosabb lett, a fiú pedig akit láttunk, elájult.
-Mindjárt itt lesz.
Igaza volt. A ködből a fiú bontakozott ki teljes életnagyságban. Való igaz, elég jóképű volt, de Kevinhez nem volt fogható. Kevint szerettem, őt nem.
-Hívattál királynőm? – Hajolt meg a fiú.
-Igen Tristan. Szeretném neked bemutatni Medisont, a jövendőbelidet.
A fiú meg sem lepődött amikor rám nézett.
-Gyönyörűbb vagy, mint a jövendölésekben – mondta a fiú, egy kis csodálattal a hangjában.
Kérdőn néztem a királynőre.
-Jövendölések?
-Tudod nem csak a Tanács tagjai látják a jövőt. Mivel az angyalok királynője vagyok engem is megillet a jövőbelátás képessége. És ahogy tudom, ez a képességed neked is megvan. Tehát később joggal pályázhatsz majd a posztomra.
Akkor ezért is akarta annyira, hogy az angyallá válást válasszam. De mostmár sürget az idő. Gyorsan át kell változnom. Kevinnel azóta bármit csinálhattak.
-Szerintem minél hamarabb legyünk túl az átváltozáson. – Vetettem fel az ötletet.
-Jó ötlet. Akkor kezdhetjük?
-Nem! - Lépett ki a királynő mögül egy másik angyal. – Még nem ment hozzá Tristanhoz.
Ez igaz, de reménykedtem, hogy nem jut eszébe. Utólag is meg lehet ejteni az esküvőt. Most kevin a legfontosabb.
-Nyugalom Angelika.
-Méghogy nyugodjak meg?! Honnan tudod, hogy megteszi miután átváltozott?
A királynő elég csúnyán nézett Angelikára.
-Onnan, hogy a jó angyalok – a jó szót egy kicsit megnyomta - , tartják a szavukat. És Medison jó angyal lesz, érzem. Betartja a szavát.
Angelika inkább újból a háttérbe húzódott. Valamit tehetett a királynő ellen, ami nagyon nem tetszett neki.
-Akkor essünk túl az átváltozáson. De előtte szavadat adod, hogy megteszed angyallá válásod után, ami a kötelességed.
-Igen megteszem – mondtam szomorúan. Van más választásom?
-Akkor ezzel meg is volnánk.
Hirtelen valami csiklandozni kezdte a bőrömet. Eleinte jó érzés volt, de aztán égetni kezdett. Nagyon fájt. A csontomig hatolt a fájdalom. Felsikoltottam. Hallottam távolról nagyi aggódó hangját: „ Mit művelsz vele?” De a választ nem hallottam. Csak égtem tovább és tovább. Aztán megszűnt az égető érzés, és mintha egy kád jégben találtam volna magam. Vacogtam. A hidegtől és a fájdalomtól is. A forró bőrömnek a hideg eléggé fájdalmas volt. De valamiért még nem égtem szét, és a bőröm is egészben volt. Úgy éreztem én legalábbis. Aztán tényleg csillapodni kezdett. Ismét érzékelni kezdtem a külvilágot. A földön feküdtem, mellettem nagyi ült, és sírt. Rossz volt így látni. pedig azt hinné az ember, aki meghalt, az már nem sír De ő sírt. A ragyogás elmúlt körülöttem. Felültem és gyengéden megsimítottam nagyi arcát.
Meglepődötten nézett rám, és ahogy ránéztem a többi angyalra és persze Tristanra mindenkinek tátva volt a szája. Ezt most én váltottam ki?
-Mi a baj? – néztem rájuk.
A királynő végül akadozva megszólalt.
-Csak én... én... ilyet még nem láttam. Tudod az átváltozás hasonló változásokkal jár nálad is, mint a vámpíroknál. Gyönyürűbb leszel, mint emberként voltál. Ennyi az egész.
-Láthatnám magam?
-Persze. Gyere a kúthoz. – intett a királynő. Én kézségesen odamentem, és a látvány tényleg megdöbbentő volt. A hajam úgy csillogott, mint a napfényben. persze nem olyan vakítóan, hogy az ember azt higgye, egy háromszár vattos fényszóró van a fejem tetején. Csak szolidan csillogott, de ez is épp elég volt. és a szemeim is megváltoztam. Ezüstösen csillogtak, egy kis pajkosságot kölcsönözve arcomnak. Hiszen az angyalok pajkosak vagy nem? De ennél több változást nem észleltem. Talán nekik észrevehetőbb volt a különbség. Mindig is kevés volt az önbizalmam. Anya mindig is önbizalomhiányos angyalkának nevezett. Eddig az angyalka jelzőt nem nagyon értettem, de mostmár megvilágosodtam.
-Medison mielőtt elindulnál egy pár képességeddel tisztában kell lenned. Nagyon gyors vagy. Ez a vámpírgének miatt erősödött fel. És az erőd is a százszorosára növekedett. Könnyűszerrel elintézel bárkit. Még a Vadászt is. Az angyalok mindig is az árny lények felett álltak. A bukottakkal már nem lesz ilyen nagy szerencséd. Náluk mindig van egy a Végzet Tőréből. Ezzel tudják megölni az angyalokat. És ha vérfarkasok lesznek a közelben velük sem lesz könnyű elbánni. A mérgük megbénít. A Végzet Töréről még annyit, hogy egy furcsa fémből készítik, amiket az Árnyvilág erdeiben találnak. Sajnos ezt az átjáról még nem találtuk meg, de ha megtaláljuk akkor elpusztítjuk. De visszatérve a tőrre. Amy ezzel a tőrrel szúrt le. Azt hitte, már nem lesz rá szüksége, de tévedett.
-De ha a Végzet Tőrével szúrt le, akkor miért nem vagyok halott?
-Mert még ember ként ölt meg.
Bólintottam.
-Mégvalamit tudnom kéne az erőmről?
-Mivel még új angyal vagy, nincs elég időd kitapasztalni az erőd. Csak a második vagy a harmadik napon jönnek elő igazából a képességeid. Most még a gyorsaságodra és az erődre számíthatsz csak. Ezért elküldök veled három kiképzett angyal harcost.
A kezével a ködbe mutatott, és onnan három alak bontakozott ki.
-Ők a legjobb angyal harcosaim. Vidd el őket bátran.
-Rendben. Köszönöm. De lenne egy kérdésem.
-Mi lenne az?
-Ha meghalok, akkor mi történik?
-Ön kezed által nem halhatsz meg. De egy valamit jól legyezz meg: ha te meghalsz, Kevin is meghal. Ez ilyen egyszerű. Ezzel azt akartam mondani, ne próbáld meg magad megölni, mert neked annál rosszabb.
Tehát mégsem öletem meg magam. Pedig jobb lett volna, mintha hozzámennék Tristanhoz. Kevin élhetne tovább, nekem pedig nem kellene betartanom a házassági ígéretemet. De nem ölhetem meg magam. Kevin miatt nem.
-Rendben. Felfogtam. Akkor indulhatunk?
-Igen.
Mögöttem egy kapu nyílt. A kapu az erdő mellé nyílt, ahol Amy leszúrt. A tőr még a földben volt. Ahogy kiléptem a kapunk, nagyi még utoljára megfogta a kezem, és bátorítóan megszorította. A kapun kiérve lehajoltam a tőrért. Ezzel fogom megölni Amyt. Bármiáron.
Már csak az volt a kérdés, merre van Kevin. Visszamentem a házhoz, hátha többet megtudok. A szobában megtaláltam a levelet, amit állítólag én írtam. Arra az volt írva, hogy kevin a réten van. nem tudtam pontosan merre találom a rétet, de az irányt nagyjából tudtam. Könnyen megtaláltam a rétet, ott pedig megéreztem kevin illatát. Követtem egy faház felé az erdő mélyén. De nem tudtuk nagyon megközelíteni, mert körbe volt véve. Négy bukott és három farkas állt a ház körül támadáshoz készenlétben. Ez a kiszabadító akció nehezebb lesz, mint hittem.

Hali :) Nem tudom mennyire tetszik az új fejezet, de azért remélem nem kavartalak be benneteket nagyon. A folytatás is ilyen gyorsan jön majd remélhetőleg. A befejezést tervezgetem már a jövőhéten, és elhihetitek nehéz lesz megválni a törimtől :(
Köszönöm bubinak aki a szadistaságok megszületését segítette elő, és tanya cullennek.
Kritikákat! Puszi mindenkinek!

4 megjegyzés:

Nessie írta...

Szia! Nagyon jó lett! Azért remélem valahogy megússza ezt a házasság dolgot. Meg azt is hogy sikerül kiszabadítaniuk Kevint:) Várom a folytatást. Puszi

Rika írta...

Szia, Angyal. Nekem is nagyon tetszett. És az előttem szólóhoz csatlakozva, én is reménykedem, hogy megússza ezt a házasság dolgot. Nekem még mindig Kevin és Medison az, ha lehet így mondani, az álompár:) Várom a folytit. Szia.

tanyacullen írta...

Szia!
Még, hogy tőle szadistaságot?? ;)Na jó ezt csak azok fogják megérteni akik majd elolvassák a törim utolsó két fejijét!
Angyal visszatérve a töridhez, nagyon jó lett ez a feji is és türelmetlenül várom a kövit!

bubi írta...

Szia kis szadistám! :D
Nagyon jó lett ez a rész és egyre jobban kezdesz rám hasonlítani szadistaságba :P xD
Várom a következő részt ;)
Puszi a te szadista tanárod xD